Zonne-energie systemen

Wat is zonne-energie?

Zonne-energie is energie afkomstig van de zon en het zonlicht. Deze energie kan worden omgezet in bruikbare energie, zoals stroom en gas.  Dit wordt o.a. gedaan door middel van zonneboilers en zonnepanelen.

Waarom kiezen voor zonne-energie?

Zonne-energie is milieuvriendelijker dan fossiele brandstoffen.  Bovendien bespaart u tijdens het produceren van warm water met een zonneboiler en zonnepanelen tot 70% in vergelijking met een gas of stookolie installatie.  De investering hiervoor verdient zichzelf reeds terug na enkele jaren.  Vanaf dit punt (ROI) brengt uw zonneboiler u geld op.

zonne-energie
zonne-energie

Warmtepomp systemen

Een warmtepomp benut warmte uit de natuur (grond, water of lucht) en brengt ze van een relatief lage temperatuur naar een hogere temperatuur.  Die warmte kan worden aangewend voor de centrale verwarming, het sanitair warm water en zelfs voor de verwarming van een zwembad.  En reken maar … er is voldoende warmte in de natuur.  Elke dag warmt de zon de aarde op, zomer én winter. Afhankelijk van het gekozen systeem en mits een vakkundige installatie, biedt een warmtepomp een hoog rendement, waardoor de investering zeker wordt terugverdiend.

Milieuvriendelijk

Een warmtepomp onttrekt haar energie voor ongeveer drie kwart uit de natuur.  Bijgevolg stoot een warmtepomp minder CO2 uit dan een klassieke verwarmingsketel en zelfs minder dan een condensatieketel.

Betrouwbaar

Vandaag is een warmtepomp een betrouwbaar en toekomstgericht verwarmingssysteem.  Ze haalt haar energie uit een onuitputtelijke bron, de natuur.

Zeer laag verbruik

Warmtepompen werken op elektriciteit of op aardgas, waarbij aardgas goedkoper is dan elektriciteit.  De hoeveelheid energie die ze nodig hebben is veel lager dan die van een hoogrendementsketel.

Geen schouw nodig

Warmtepompen hebben geen schoorsteen nodig.  Voor een aardgaswarmtepomp volstaat een rookgasafvoer via de buitenmuur.

Financiële voordelen

U kunt rekenen op diverse steunmaatregelen van de overheid en op een fikse premie van uw netbeheerder.

warmtepomp
warmtepomp

Premie zoeken

Vlaanderen

  • Overheid

www.energiesparen.be

  • Distributienetbeheerder

www.fluvius.be

Brussel

  • Overheid

leefmilieu brussel.brussels

Vraag hier uw offerte

Hulp nodig?