Regenwaterrecuperatie

Water, een bron van levenregenwaterrecuperatie

Water is levensnoodzakelijk, maar zal schaarser gaan worden met de jaren.  De aarde warmt op, waterbronnen verdampen of drogen op.  Daarom moeten we waterverspilling tegen gaan.  We kunnen proberen om minder water te verbruiken, maar een betere oplossing is om ons water anders te gaan gebruiken.  Start met regenwaterrecuperatie.

De natuur levert ons regelmatig gratis water.  Als we het regenwater gaan opvangen, zuiveren en filteren, dan helpen we de natuur een handje en geven we onszelf een flinke besparing.  Dit gerecupereerde regenwater kunnen we gebruiken om de tuin te sproeien, voor je wasmachine en voor sanitaire doeleinden.

Regenwaterrecuperatie

Het gerecupereerde regenwater moeten we uiteraard eerst gaan behandelen.  De Rain Water StationTM van Water Genius filterd je regenwater optimaal.  Niet alleen behandelt hij de geur en de kleur van het regenwater, ook voegt hij mineralen toe om de zuurtegraad te recupereren.  Hierdoor zijn ook je waterleidingen beter beschermd.

In het verdere proces van regenwaterrecuperatie verdubbelt de Rain Water StationTM de hoeveelheid actieve koolstof.  Zo worden pesticiden, chemische elementen zware metalen nog beter gefilterd.

Voor sanitaire doelen of in je tuin.

Je tuin sproeien doe je niet langer met duur kraantjeswater.  Uw gezuiverd en gefilterd regenwater is ideaal om uw planten te verwennen.  Groenten en fruit uit je tuin genieten van jouw gerecupereerd regenwater.

Ook in je woning zal je minder aangekocht leidingwater gaan verbruiken.  Het gezuiverde en gefilterde regenwater kan je gebruiken voor je wasmachine of om een toilet door te spoelen.  We bespreken graag met u alle mogelijkheden voor het gebruik in sanitair en loodgieterij.

Premie zoeken

Vlaanderen

  • Overheid

www.energiesparen.be

  • Distributienetbeheerder

www.fluvius.be

Brussel

  • Overheid

leefmilieu brussel.brussels

Vraag hier uw offerte

Hulp nodig?